Skapa dina egna innovationer – vänta inte på att andra ska göra jobbet åt dig

av Greg Story den 30 oktober, 2018

  • Alla väntar på att något nytt och banbrytande ska hända.
  • Alla letar efter nyskapande produkter eller funktioner som de kan låna eller anpassa efter sina egna behov.
  • Alla letar efter en nydanande produkt att kopiera för att göra snabba resultat.

Det här sättet att arbeta ger dig en inkomst, men respekt från omgivningen får vi inte genom att endast kopiera andras innovationer. Faktum är, att det är enklare än du tror att vara den som skapar, istället för den som kopierar. Jag är verkligen inte någon ”uppfinnare”, men för att visa hur lätt det kan vara att skapa egna innovationer, vill jag dela med mig av en av mina erfarenheter.

Hitta möjligheter

För många år sedan arbetade jag i reklambranschen, hos Breville, som gör hushållsapparater och deras första stora framgång var smörgåsgrillen. Högst upp på hyllorna i varuhusen, förvarades kartonger med olika apparater, tråkiga, vita eller bruna kartonger med produktens namn, märke och tillverkningsland, med mera.

Jag såg outnyttjade möjligheter och utvecklade tillsammans med min art director en idé om att använda färgfoton utanpå kartongerna, som visade produkten och dess funktion. Kunden blev eld och lågor över möjligheten att kunna visa fördelarna med produkten samtidigt som kunden funderar på vilken produkt han eller hon vill köpa. Vår kunds enda tvekan handlade om ökade kostnader, att en kartong med färgfototryck var märkbart dyrare än en som endast var gjord av brun wellpapp.

Övertyga kunden

Men kunden köpte vår idé och genomförde snabbt förändringen. Och idag ser du sällan eller aldrig en hushållsmaskin som är förpackad i en brun wellpappkartong.

Nya idéer möts ofta av motstånd i början, men saken var den, att allt som behövdes för att omsätta den här idén till verklighet, var att tro på att det var möjligt – och att vara pådrivande, så att förändringen verkligen genomfördes.

Du kan skapa egna innovationer!

Det här var bara en av de tusentals små innovationer som introduceras varje dag, som skapas av personer som inte gillar att bara kopiera från andra. Istället för att vänta på att nästa stora genombrott ska hända, börja du också att skapa själv.

Med rätt verktyg, en innovationsprocess och en tro på din egen kreativa förmåga, kommer du upptäcka att det är förvånansvärt lätt och framför allt roligt, att skapa dina egna innovationer!

Innovation är kul!


Förmedla värdet av medarbetarnas talanger och skapa en positiv arbetsmiljö.

Greg Story

Dr. Greg Story, President Dale Carnegie Training Japan

Kategori:

Etiketter:

Dela det här inlägget:

© 2024 DC Training Sweden AB