Träning i vardagen är nyckeln till framgång

av Marie Malmqvist den 24 maj, 2017

Alla i gruppen skulle dela med sig av vilka resultat man åstadkommit under våren. Med två veckor kvar till midsommar var det dags att summera och fira. ”Det märks att ni gått någon retorikkurs eller något” sa Helena som var föräldraledig. ”Det är så härliga och inspirerande inledningar och alla klarar att hålla tiden”.

Till vardags är jag chef för en grupp konsulter som utbildar butikspersonal och vi började året med två dagars kurs tillsammans med Dale Carnegie. En kurs som gav mycket inspiration och träning där och då. Men jag ska avslöja varför Helena flera månader efter kursen såg ett tydligt resultat. Vi använder varje tillfälle vi har i gruppen till att träna. Vi checkar in och värmer upp innan interna möten och dessutom får varje medarbetare dela med sig av goda exempel, enligt en presentationsstruktur vi lärde oss på Dale Carnegiekursen.

Jag kan lova att alla år som instruktör på Generation.Next gett mig modet att driva denna typ av träning i vardagen med mina medarbetare.

Utvecklas utifrån dina egna mål

Jag har reflekterat över hur träning i vardagen är nyckeln till framgång och inser hur många som inte vågar skapa träningstillfällen i arbetssituationer, eftersom man är inte van vid det. Jag gick själv Kommunikation och ledarskap (vuxenvariant på Generation.Next) som tonåring och jag minns så väl att jag trodde instruktören skojade när hon sa att vissa tog upp mobilen under ett möte. Det gör dom väl inte på ett jobb?

För jag visste inget om hur ett kontor fungerar och jag tror att det är just därför som jag idag vågar införa träningstillfällen i vardagen. Min bild av hur man tränar skapades helt enkelt innan någon företagskultur fått forma mig. Jag vet ju att träning att skapa relationer, att presentera budskap, att sätta mål och att våga gå utanför min komfortabla zon har tagit mig dit jag är idag. Så jag fortsätter träna mig och andra i vardagen och jag ser fram emot att dra igång ytterligare en omgång av Generation.Next framöver. Då ska ännu fler ungdomar få sätta ett ramverk för hur utvecklingen ska styras utifrån egna mål istället för av omvärldens förväntningar.

-Marie Malmqvist, Affärsområdeschef Baskategorier, Menigo Foodservice och Dale Carnegie instruktör Generation.Next

Alltså, kan du fråga istället för att beordra mig?

Beatrice och Lovisa som båda har genomfört träningen Generation.Next med Dale Carnegie, delar med sig av sina kunskaper, erfarenheter, syn på ledarskap och kommunikation till dig som är ung vuxen.

Generation.Next ger dig verktygen du behöver för att övertyga dina föräldrar, lärare och chefer!

Vill du bli proffs på att kommunicera dina övertygelser, att få människor omkring dig att se saker ur din synvinkel och skapa hållbara och äkta relationer med lärare, arbetsgivare, vänner och inte minst, din familj? Generation.Next  är en utbildning för dig som är ungdom och studerar och som vill lära dig färdigheter som varar livet ut.

Du får konkreta verktyg för hur du förbereder och håller presentationer och tal, sätter rimliga och nåbara målsättningar, hanterar prestationsångest och stress och säljer in dina åsikter. Under varje träningstillfälle får du en tydlig återkoppling om vilka konkreta styrkor du har och hur du kan använda dig av dessa i din vardag.

Håll utkik efter ny kursstart i vår!

Modiga ungdomar ger modiga ledare!

© 2024 DC Training Sweden AB

Besök Dale Carnegie Sverige på Facebook
Besök Dale Carnegie Sverige på LinkedIn
Besök Dale Carnegie Sverige på YouTube
Besök Dale Carnegie Sverige på Instagram