Attityd

Ledarskap

Ha ett mindset som gör att du lär dig av både AI och människor

Företag med starkt AI-samarbete såg en produktivitetsökning på 20 % och en förbättring av beslutsfattandet med 30 %, enligt en studie av McKinsey. En samarbetsstrategi som kräver ett förändrat tankesätt och främjar lärande från maskiner tillsammans med mänskliga kollegor.

Läs inlägget

Företagskultur

Ser du alla som konkurrenter i dina relationer?

Vi behöver ibland påminna oss själva om att vi sällan når framgång på egen hand. Att ha viljan att ”tävla” är en bra egenskap. Den gör oss mer effektiva, så länge vi har kontroll över vår avundsjuka. Om någon är bättre än oss själva eller lyckas bättre, så firar vi deras framgångar tillsammans med dem!

Läs inlägget

Kommunikation

Dynamiska diskussioner med Regeln: 1+4

Hur gör vi för att undvika att andra blir defensiva, argumenterar och skuldbelägger varandra och tappar fokus i diskussioner? Om du vill visa ett ledarskap som inte stöter bort eller förminskar andra i diskussioner, ska du komma ihåg Regeln: 1+4.

Läs inlägget

Ledarskap

Det är du själv som avgör hur du ska reagera på andras beteenden

Det är vi själva som kontrollerar vårt beteende. När andra personers känslor och handlingar styr våra egna känslor och reaktioner, blir resultaten oftast inte särskilt bra. Men vi behöver inte vara ”offer”, vi kan ta ägarskap över våra tankar, känslor och handlingar.

Läs inlägget

Ledarskap

Så här gör du när du måste arbeta med någon du absolut inte gillar

Skapa en professionell relation - även om du inte gillar personen. Nyckeln är att vilja ha en bättre relation.

Läs inlägget

Ledarskap

Vad är det som gör att vi gillar andra människor?

Anstränger du dig för att komma ihåg andra personers namn och intressen? Då skapar du lättare starka relationer med andra.

Läs inlägget

Ledarskap

Uppskattar du dig själv?

Jämför du dina sämsta prestationer med andras bästa? Det är så mycket lättare att se vad andra gör bra och till och med vara stolt å andras vägnar, än att se sin egen storhet.

Läs inlägget