Digital kommunikation

Kommunikation

Bygga relationer med kollegor och kunder online eller offline – vad är skillnaden?

Online eller offline, många av principerna förblir desamma – säkerställ att första samtalet handlar om mottagaren, att skapa en miljö som uppmuntrar till samarbete och förstå den andra personens värld, utmaningar och affärsbehov. Få dina lyssnare att vilja höra mer – här är tipsen.

Läs inlägget

Presentationsteknik

Klistrar du fast ett ”tokleende” när du är nervös?

Virtuella möten ger oss möjlighet att se hur vi uppfattas av andra i olika situationer. Vad har du lärt dig från att konstant se dig själv i videomöten och på vilka sätt kan du uttrycka dig för att göra ännu större intryck?

Läs inlägget

Kommunikation

Bli bäst på att generera värdefull digital mötestid

Att vara en aktiv deltagare i digitala möten är något vi väljer att vara, men hur leder vi engagerande digitala möten med många deltagare? Här är praktiska och värdefulla hands-on-råd till dig som vill utvecklas som digital mötesledare.

Läs inlägget

Försäljning

Skifta perspektivet – se möjligheten i att utveckla kundrelationer online

Säljare uppmanas att förändra ett sätt som har fungerat i hundratals år och ta steget in i en okänd värld med ny teknik och virtuella relationer. Hur kan vi skapa möjligheter ur krisen, för att bli bättre säljare och verkligen sticka ut jämfört med våra konkurrenter?

Läs inlägget

Kommunikation

9 tips för effektivare mejlhantering

Mejl upptar en stor del av vår tid, så vi behöver effektiva och smarta sätt att hantera dem. För att spara tid, både för dig själv och den du skickar till, är det viktigt att hålla kommunikationen lättläst och tydlig.

Läs inlägget

Försäljning

5 Sätt som förbereder teamet för framtidens sätt att sälja

Vad kommer att krävas för att lyckas med distansförsäljning? Vilka säljtrender kommer vi att se framöver? Här är sakerna du behöver veta för att hjälpa dina säljare hålla jämn takt med de snabba förändringarna i dagens säljklimat.

Läs inlägget

Ledarskap

4 Konkreta tips för digitalt ledarskap som engagerar ditt team

Ett meningsfullt möte behöver ha ett syfte, och hur gör vi så att den digitala mötesplatsen är engagerande och uppmuntrar till ett aktivt deltagande?

Läs inlägget

Ledarskap

Prioritera rätt i innovation och förändring

Kravställningarna är desamma i alla skiften som vi gör, men digitaliseringen ställer kanske ännu större krav på chefer och medarbetare att kunna prioritera. Berit Friman ger tre tips om innovation.

Läs inlägget

Kommunikation

Digitala kommunikationsverktyg ersätter inte fysisk kommunikation på arbetsplatsen

Digitala kommunikationsverktyg är idag vanliga på många arbetsplatser. Men det betyder inte att chefen kan sitta bakom en skärm och kommunicera med sina medarbetare. Undersökningar visar att de här verktygen inte minskar behovet av att kommunicera fysiskt.

Läs inlägget