Global Day of Giving 2018 i samarbete med TEDxYouth Stockholm

Prisbelönta entreprenören Negin Azimi, 20 år, bjöd den 25 oktober 2018 in till TEDxYouth Stockholms-event om vägen till ett hållbart näringsliv. Eventet “Recreating The Future”, ägde rum i arenan på Fryshuset med 640 slutsålda platser.

”Personer som har förutsättningar att coacha eller stötta drivande ungdomar borde ta ett större ansvar”, säger Negin Azimi till Dagens Industri och genom Dale Carnegie, som nu sponsrar evenemanget, fick hon stöd och vägledning av en mentor när hon behövde.

TEDxYouth Stockholm är skapat av unga och är en plattform där generationer möts och lyssnar till varandra. Syftet är också att inspirera makthavare och näringsliv att tillvarata ungas potential och inse vikten av att lyssna till unga. Unga entreprenörer besitter idag kunskap och insikter om hur Sveriges näringsliv bör utformas i framtiden för att vinst och hållbarhet ska kunna förenas och förstärka varandra. En nödvändig förutsättning för att möta framtiden.

TedxYouth Stockholm

En succékväll med massor av inspiration

Kvällens innehåll var både varierande och inspirerande. Exempelvis pratade Gurgin Bakircioglu om minimalism och Andra Farhad om ekonomi med en mer kapitalistisk inriktning, vilket gjorde eventet nyanserat med ett bredare perspektiv.

Eventets föreläsare var:
Gurgîn Bakircioglu, programledare, journalist och poddare, gav en presentation om minimalism och hållbarhet.
Andra Farhad, entreprenör som driver företaget Börshajen, talade om hållbar ekonomi.
Shanga Aziz, grundare av prisbelönta organisationen ”Locker Room Talk”, föreläste om en ny manlighet.

Storytelling gör dig till en övertygande kommunikatör

Berit Friman, VD Dale Carnegie Sverige, delade med sig av erfarenheter och tips om Storytelling – en metod som fungerar om du vill hålla intresset glödande under en presentation.

Skickliga inspiratörer i olika åldrar, med skiftande bakgrund och intressen, bjöd deltagarna på en härlig och oförglömlig energiboost. Kvällen innefattade professionalism, glädje, ny gemenskap och erfarenhet att ta med sig för att peppa sig själv och fortsätta sin utveckling för att bli den bästa versionen av sig själv!

Generation.Next - det är där det börjar!

Våga vara modig!
”Hösten 2013 gick jag kursen Generation.Next genom ett stipendium från min gymnasieskola VRG Odenplan. Jag gick då sista året på gymnasiet, var vice ordförande i skolans elevkår och ordförande i två av kårens utskott. Jag fick hjälp av verktygen från kursen inom mitt ledarskap, min förmåga att bygga relationer, hantera stress och gå utanför min komfortzon, i praktiken varje dag i skolan. Under det året växte jag enormt som människa. Med den enorma spark i baken jag fick av kursen, sökte jag några veckor senare ett volontärarbete på andra sidan jorden, i Costa Rica.

Verktygen från kursen har jag burit med mig i fem års tid nu. Jag har levt långt utanför min komfortzon i Costa Rica, börjat på nya jobb i restaurangbranschen trots att jag egentligen inte vågat. Jag bosatte mig i Norrland, i en av Sveriges minsta skidorter och kastade mig in i en ny bransch utan någon erfarenhet. Jag har skapat nya relationer med människor i Sveriges nordligaste skidort, backpackandes i Asien, boende hos en ny familj i Costa Rica och på juristprogrammet i Uppsala. Jag har utvecklat min kommunikations-förmåga, möteserfarenhet och mitt ledarskap genom att leda studentkårens näst största utskott parallellt med mina studier. Jag har hanterat stress på en av de tuffaste utbildningarna och tyvärr lärt mig den hårda vägen vad som händer om återhämtning uteblir under en längre period.”
-Caroline Edwall

a