Hantera invändningar

Det här får du med dig från vårt häfte

Få tipsen om hur du bemöter och hanterar invändningar. I de flesta säljsituationer möter du ett visst motstånd och tveksamhet hos kunden när han eller hon ska ta ett köpbeslut. Lär dig lyssna för att förstå och försök att se det från köparens perspektiv.

Insikter du får

Köparens tveksamhet är inte alltid rationell, ofta är det känslorna som styr ett beslut. För att kunna bygga upp en varaktig relation måste du bemöta kundens känslomässiga behov, och förstå vilka faktorer som hindrar honom eller henne från att ta ett köpbeslut.

Varför dessa insikter är viktiga

Sättet vi hanterar invändningar på kan ibland avskräcka kunden. För att bemöta och hantera invändningar effektivt, måste du vara försiktig, lyssna uppmärksamt och ge kunden positiva svar som grundar sig på fakta. Det är mer sannolikt att en kund som känner förtroende för säljaren vill göra fler affärer i framtiden.

Hur du kan använda dina insikter

Om vi hanterar invändningar på ett smidigt sätt, är det mer än bara en affär det handlar om, vi skapar en relation. Processen att bemöta och lösa situationer med invändningar kräver att vi lyssnar noggrant och visar att vi bryr oss om kundens funderingar. När du behärskar den här färdigheten kommer du att märka skillnaden!

Ladda ner Hantera invändningar här

Ange din e-postadress nedan så skickar vi häftet till din angivna e-post.

    Boka möte

    Kontakta oss för ett coachande samtal om utvecklingsmöjligheter för ert företag. Det går också bra att mejla oss på info@dalecarnegie.se.

    Logo

      Genom att skicka in ditt formulär godkänner du vår policy för hantering av dina personuppgifter. Läs mer om vår policy här.