Så här löser du konflikter i teamet

Det här får du med dig från vårt häfte

Som ledare för ett team behöver du ha förmågan att lösa en konflikt på ett sätt som gör att relationerna mellan personerna i teamet fortsätter att fungera bra. I det här häftet får du tips på hur du hanterar en konflikt och samtidigt behåller en bra laganda.

Insikter du får

Ett klassiskt dilemma i ett team är ofta rädslan för konflikter. I en elvastegsprocess får du tips på hur du löser konflikter i teamet och skapar vinn-vinn-situationer. Att förstå vad som orsakar konflikten och hur du skapar effektiva strategier för att lösa problem för att komma vidare.

Varför dessa insikter är viktiga

När någon i ett team har svårigheter att samarbeta med de andra i teamet, kan det bli ett problem som snabbt får stora proportioner. Det är därför viktigt att ta tag i problemet i ett tidigt skede och lösa det så fort som möjligt.

Hur du kan använda dina insikter

Konflikter handlar ofta om olika ståndpunkter och genom att dela idéer med andra skapas en mer accepterande kultur mellan medarbetare. En chef som har förmågan att bygga starka relationer med medarbetarna, skapa en stark “vi-känsla” i teamet och som leder på ett personfokuserat sätt och snabbt löser konflikter, skapar en engagerande miljö där medarbetarna kan prestera på hög nivå.

Ladda ner Så här löser du konflikter i teamet här

Fyll i nedanstående uppgifter

   Boka möte

   Kontakta oss för ett coachande samtal om utvecklingsmöjligheter för ert företag. Det går också bra att mejla oss på info@dalecarnegie.se.

   Logo

    Genom att skicka in ditt formulär godkänner du vår policy för hantering av dina personuppgifter. Läs mer om vår policy här.