Skriv ut  

Visa din passion och inspirera andra

I en tid när det är möjligt att revolutionera en bransch med en bra idé och rätt resurser, är de som inspirerar andra ofta de mest framgångsrika. Människor som Steve Jobs kommer att bli ihågkomna, inte bara för att de är lysande innovatörer, utan som passionerade individer som inspirerade andra att förändra världen.

form_head_14

Här delar vid med oss av 5 tips för dig som vill kunna få igenom idéer och inspirera de människor du har runt omkring dig att agera. 

1. Ha en passion för det du gör. Du kan inte inspirera andra utan att först vara helt engagerad i det du gör. Håll fast vid din idé, var dess starkaste förespråkare och få andra att känna sig entusiastiska över den. Enkelt uttryckt, du måste älska det du gör innan du kan förvänta dig att andra ska känna på samma sätt. Ta reda på vad det är som gör dig passionerad och dela med dig av den passionen till andra. Ha argument redo för att övertyga tvivlarna och nej-sägarna om att det du gör verkligen är något att vara entusiastisk över.
  
2. Uppmuntra bra idéer. Framgångsrika innovatörer klättrade inte till toppen på egen hand. Sätt ihop ett team av människor som du litar på och som du vet tänker utanför boxen. Se till att du har några risktagare med i teamet. Några av historiens viktigaste innovationer började med "galna" idéer. Lyssna på alla och våga prova nya saker - var inte rädd för att misslyckas. Håll en konstant puls på vad som händer i världen. Sluta aldrig att lära dig nya saker - inspirationen kan komma från de mest osannolika ställen.
  
3. Eliminera tidstjuvar. Du måste ständigt hålla koll på och analysera vilka aktiviteter som slösar bort ditt teams tid och energi. Om du kommer till en återvändsgränd, gå i en annan riktning. Du bör alltid fråga de i ditt team vad de skulle förändra om de hade chansen. Fortsätt inte att göra något bara för att det är så ni "alltid gjort".
 
4. Begränsa inte dig själv. På vägen till framgång kommer det att finnas många tvivlare och de som säger att det helt enkelt inte kan göras. Låt dig inte begränsas av gällande vedertagna uppfattningar om hur något ”bör vara”. Ingenting inspirerar mer än att tänja på gränserna och uppnå det "omöjliga".
  
5. Håll ditt ord. Var genuin, transparent och ärlig. Du kan inte inspirera andra utan att ha deras förtroende. Visa entusiasm för dina medarbetare och deras idéer, och lita på att de kommer att göra sitt bästa. Om du gör ett misstag, erkänn det snabbt och med eftertryck. Var inte rädd för att prova nya saker och misslyckas. Och håll alltid ditt ord.

En bra presentationsteknik är ett av de viktigaste verktygen du har för att få saker att hända. Oavsett om du ska övertyga kollegor, sälja till en kund, stärka ett team eller förklara en idé för en ledningsgrupp innebär intrycket de får av din presentation skillnaden mellan framgång eller misslyckande. Ladda ner häftet  och lär dig konsten att hålla inspirerande presentationer >>

 

Adress, HK

Dale Carnegie

7A Centralen, Vasagatan 7

111 20 Stockholm

 

 

Följ oss på

 
© 2018 Dale Carnegie & Associates, Inc.. All Rights Reserved.
Website design and development by Americaneagle.com