Skriv ut  

Fem tips för att vända ett oengagerat team

_R5A8621

 

Fem tips för att vända ett oengagerat team

Medarbetare som upplever att de är stressade, överbelastade eller underskattade blir ofta oengagerade, omotiverade och improduktiva. Och det kan bli kostsamt. Om du som ledare märker att dina medarbetare är stressade på ett negativt sätt behöver du titta på vilka nödvändiga förändringar som krävs för att skapa lugn, energi och engagemang.

Här är fem tips som kan hjälpa dig att minska stressen och öka engagemanget i teamet.

1. Diskutera vilka delar de tycker om med jobbet och varför. Och vice versa. Det första steget till att hålla ditt team engagerat och motiverat är att titta på vilka styrkor som finns i gruppen, och vilka delar av arbetet som de verkligen tycker om. Efter en sådan här diskussion kanske ni till och med kommer fram till att det finns personer i teamet som bör byta arbetsuppgifter med varandra. Försök, så långt det är möjligt, att anpassa uppgift efter person.

2. Låt en engagerad kollega agera som mentor. Att föra samman en person i teamet, som är mer negativt inställd, med en positiv förebild kan vara mycket effektivt. Men var noga med att välja någon som har mycket erfarenhet - en person som kan relatera till de problem och utmaningar som kan uppstå. Eftersom distansarbete är allt vanligare idag behöver den du utser till mentor inte ens sitta på samma kontor.

3. Skapa en personlig vision och individuella mål. Låt dina medarbetare sätta upp egna målsättningar. Det är a och o att ha en vision för organisationen som helhet, men för att hålla dina medarbetare engagerade och motiverade är det minst lika viktigt att de har individuella visioner och mål att arbeta mot.

4. Låt dem fatta beslut. Medarbetare som känner sig maktlösa och upplever att de inte kan kontrollera sin egen arbetssituation blir oengagerade. Dina medarbetare behöver få möjlighet att vara delaktiga i, och kunna påverka, beslut som rör dem. Låt dem ta ansvar och ägarskap när ett beslut har fattats.

5. Fira hårt arbete, inte bara fantastiska resultat. Det kanske inte alltid blir som ni hade tänkt och det kanske också görs misstag, men det är också så vi lär oss och utvecklas. Därför är det lika viktigt att erkänna och ge uppskattning för hårt arbete som det är att belöna resultat. Genuin uppskattning är viktigt för att hålla engagemanget uppe. Och det hjälper också andra att bygga på sina starka sidor.

Var inte rädd för att öka förväntningarna på oengagerade medarbetare. Det låter kanske motsägelsefullt, men ju mer som förväntas av dig - och ju mer personligt åtagande som krävs - desto mer engagerade känner sig människor oftast. Starka känslor ger handlingskraft. Här reflekteras också din tro på medarbetarnas förmåga att prestera. Det är viktigt att visa dem att jobbet går att göra, och att de klarar av att göra det.

Hjälp medarbetare att förstå varför just de har blivit ombedda att utföra en uppgift eller varför de har blivit utvalda att ingå i teamet. Få dem som har tappat gnistan att tro på sig själva och få dem att se tidigare framgångar som en språngbräda till kommande framgångar.

Vi hjälper dig att ta fram din gnista

Vi ser din gnista. Vi ser din potential. Vi hjälper dig med de jobbiga sakerna - sakerna som skrämmer dig, som du tycker är utmanande och håller dig tillbaka - de färdigheter som verkligen betyder något. Det är därför vi investerar vår tid, energi och skicklighet för att hjälpa dig att ta fram din gnista och skapa positiva resultat. När du arbetar med oss kommer du aldrig att se dig själv på samma sätt igen - det är precis vårt mål. 
 

Fredrik_Garpvall_Youtube_2

"Kursen har hjälpt mig i mitt yrkesliv, men även privat - en investering för framtiden".  - Fredrik Garpvall, Gruppchef El, WSP Sverige, deltagare i Dale Carnegies Kommunikation och ledarskap

 

 

 

 

En ledarskapsutbildning med fokus på kommunikation

D2_Carnegie_2729-RLS161107_Copy

Vill du känna dig mer trygg när du håller en presentation eller bli en tydligare och mer effektiv ledare? Eller behöver du kunna skapa bättre samarbeten på jobbet för att kunna nå egna, och företagets, mål? Här är kursen för dig som vill bli expert på att bygga goda relationer och kommunicera på ett vinnande sätt i din vardag.

Boka din plats idag: Kommunikation och ledarskap
______________________

Kontakta oss!

phone-128 Växel:
08-783 18 40

mail-512 E-post
info@dalecarnegie.se

Icon_LocationAdress, HK
Dale Carnegie
Linnégatan 87 F, plan 6
115 23 Stockholm

______________________

Följ oss!

linkedin_icon LinkedIn

grey-facebook Facebook

instagram-whiteInstagram

youtube-512 YouTube

______________________

 

 

Adress, HK

Dale Carnegie

7A Centralen, Vasagatan 7

111 20 Stockholm

 

 

Följ oss på

 
© 2018 Dale Carnegie & Associates, Inc.. All Rights Reserved.
Website design and development by Americaneagle.com