Maja Bergström 20, deltagare i Generation Next och en ideologisk ”Big dreamer”

Maja berättar för vår medarbetare Lotta Peterson vad Generation.Next har betytt för henne:

LP:
Maja, du var med på en intensiv tre-dagars kurs i Göteborg under höstlovet 2019. Nu har det gått en tid sen du stod på scenen och tog emot priset för ”Highest achivement”, det pris som deltagarna själva delar ut till den person som de tycker ha gjort det största genombrottet.

Förutom det fina priset, vad har du tagit med dig från träningen?

Maja:
Det som främst hänger kvar är att jag fick större insikt om mig själv och min kapacitet. Jag är kapabel till så mycket!! Jag upptäckte att jag själv hade svar inom mig gällande hur jag skall göra och vad jag ska välja framöver. Eftersom jag drömmer om så mycket och vill göra så mycket, har det varit utmanande att fokusera, och svårt att sätta och hitta vad mina mål ska vara. Jag har större fokus nu och känner mindre stress för framtiden.

LP: Hur var det att träffa och träna med en massa personer som du inte kände sen tidigare?

Maja: Det var spännande såklart – och kanske framförallt att se hur vi som grupp utvecklades. Berit pushade oss till att göra saker som ingen av oss gjort tidigare och hon gjorde så att vi vågade kliva utanför vår komfortabla zon. Skillnaden på hur vi var första dagen i jämförelse med sista var stor, och alla var nog förvånade över att de vågat så mycket. För många var det nog ett rejält kliv för självförtroendet.

LP:
Vad skulle du säga var bäst med träningen?

Maja:
Hmm…att hitta och bli medveten om sin egen potential och börja se sitt eget ansvar i livet (självledarskap) var nog det viktigaste. Vikten av att kunna konkretisera mina mål. Att inse att Jag har kapaciteten, jag vet kanske bara inte om det än. Sen så triggar det ju en massa andra tankar om vad man vill göra i framtiden. Jag vet att jag vill arbeta med människor, kommunikation och framförallt – det skall ge värde i ett ”större syfte”, inte bara att tjäna pengar.
Jag har faktiskt – efter Generation Next – börjat en onlinekurs som handlar om att våga drömma stort, sätta mål och ”make it happen”.

LP: Så, stort tack för att vi fick intervjua dig Maja och – hur ser närmsta framtiden ut för dig?

Maja:
Jag har fått en fantastisk möjlighet och det är att starta upp STS´s (Student Travel School) verksamhet i Stockholm! Det har gått jättefort och jag kommer inom kort att packa väskan och flytta dit. Det kommer bli otroligt spännande och jag känner att det passar mig perfekt- jag kommer lära mig massor och framförallt träffa en massa inspirerande människor!.

Smarta råd och tips för en enklare vardag

Beatrice och Lovisa startade Podcasten Ung i princip efter Generation.Next  – lyssna här!