-
 

shutterstock_272754665

 

Knappt sex veckor har gått av 2016 och det är nu de flesta av oss bryter våra nyårslöften. Nu är det den tid på året som många av oss helt enkelt ger upp och går tillbaka till våra gamla och trygga vanor.

Så, hur har det gått för dig? Har löparskorna blivit kvar på skohyllan? Blev det helt enkelt smidigare att äta lunch ute istället för att ta med matlåda? Eller är kudden så skön på morgonen att löftet om att gå upp en halvtimme tidigare redan har slumrat in?

Och dina karriärmål... Tar du dig fortfarande tid till att lära känna dina medarbetare bättre? Ringer du fortfarande de extra säljsamtalen? Följer du fortfarande de mål du satte på företagets kick-off? 

En magisk liten sak som kallas entusiasm

För dig som fortfarande håller fast vid dina mål och löften - grattis! För dig som redan har brutit dina löften - oroa dig inte! Du är verkligen inte ensam. Och det bästa av allt - det är aldrig försent att komma igång igen.

Vi skulle vilja dela med oss av en hemlighet som kan hjälpa dig att fortsätta jobba på att nå dina målsättningar. Vår grundare, Dale Carnegie, kallade det "The Secret of Success". Det är en magisk liten sak som kallas entusiasm. Vi har alla hört talas om den, men hur får vi den? Och var hittar vi den? 

7 konkreta och enkla tips

Här kommer några enkla tips som vi har sett våra deltagare testa i praktiken under tiden de har gått en kurs hos oss. Och vi tänker att, har det hjälpt dem, så kan det kanske också hjälpa dig. 

Lev upp till dina egna förväntningar. Sätt ditt eget mål - inte det som du tror att andra förväntar sig. Genom att sätta ribban själv kommer du att vara mer motiverad att nå den.

Skriv ner ditt mål. Var specifik och ha det synligt som en påminnelse.

Berätta om ditt mål. Att prata om ditt mål är ett annat sätt att komma närmare ditt önskeläge. Säg till exempel att du vill börja träna tre gånger i veckan. Målet blir då mer verkligt genom att du berättar det för personer du har omkring dig. Det gör också att du får lite press på dig att verkligen packa träningsväskan och ta dig till gymmet.

Ha fokus på det du gillar. Hitta en sak i ditt löfte/din målsättning som du triggas av och gillar. Fokusera på det. 

Bryt ner målet. Ibland kan ett mål kännas ouppnåeligt, vilket gör att motivationen minskar. Bryt därför ner ditt stora övergripande mål i mindre delmål. Och bryt sedan ner delmålen i aktiviteter.

Var villig att misslyckas. Acceptera det faktum att du kan misslyckas och lär av dina misstag. Om du har gett upp ... lägg det bakom dig. Fokusera på hur bra det kommer att kännas när du väl kommer igång igen. 

Och sist men inte minst - fira dina framgångar. Motivera dig själv med en liten belöning för varje steg du kommer närmare ditt mål. Skäm bort dig själv!

Entusiasm har, tro det eller ej, ett mäktigt inflytande på oss. Vi har ett talesätt inom vår verksamhet som vår grundare Dale Carnegie myntade: "Om du agerar entusiastiskt, kommer du att bli entusiastisk." Det låter kanske lite banalt och fånigt, men det fungerar!

Ge det en chans! Vad är det värsta som kan hända? 

Gör du som du alltid har gjort får du vad du alltid har fått

Vad ska till för att 2016 ska bli året som blev vändpunkten i din karriär? Året som du kliver utanför din komfortabla zon och höjer ribban? 

Nu har du möjlighet att komma till en Preview av den populära kursen Kommunikation och ledarskap. Över nio miljoner människor har deltagit i kursen och därför vet vi att den har en stor betydelse för människors yrkesmässiga och personliga utveckling. 

För vem? Medarbetare och chefer som vill ta sin yrkesmässiga utveckling till en ny nivå. Och få bestående resultat. 

Varför? En unik möjlighet att, tillsammans med vår instruktör, identifiera dina utvecklingsbehov och utifrån dessa skapa tydliga mål för din professionella utveckling.

Anmälan? Platserna släpps nu och det är först till kvarn som gäller. In och anmäl dig direkt!