-
 

Vår metod föddes ur ett misstag

Tänk dig följande. Du står inför en publik med några hundra personer och ska hålla ett föredrag. Du är väl förberedd. Ändå händer det som inte får hända. Efter halva tiden är ditt manus slut. Paniken närmar sig. Du greppar ett halmstrå och börjar involvera publiken i din föreläsning. De som är där för att lyssna på dig får helt enkelt komma upp på scenen och berätta om egna erfarenheter och lärdomar.
Dale_Carnegie_Bild
 
Du märker att atmosfären förändras och att dynamiken och samspelet med publiken gör föreläsningen mer levande. Ditt misstag utvecklas plötsligt till något som överstiger dina och publikens förväntningar.
 
Precis detta hände Dale Carnegie vid ett föredrag i presentationsteknik i New York och den 22 oktober 1912 föddes idén till den världsberömda kursen Kommunikation och ledarskap.
 
Från nio till nio miljoner deltagare
 
På den första kursen som Dale Carnegie höll deltog nio modiga personer. Idag har runt nio miljoner människor deltagit i ett träningsprogram hos oss. 
 
Händelsen i New York 1912 lade grunden till den utvecklingsmetodik som Dale Carnegie arbetar efter än idag. Metodiken handlar om att utveckla människor. När vi känner oss uppmuntrade, motiverade, självsäkra och målmedvetna - ja, då förändrar vi saker omkring oss. Dale Carnegie förstod detta och det blev särskilt tydligt den där kvällen. 
 
Han märkte att deltagarna talade mest om olika relationer, i både arbets- och privatlivet. De frågade hur de bättre kunde hantera sina relationer och därigenom undanröja stressmoment, kommunicera effektivare och snabbare uppnå sina mål. Med andra ord, hur de kunde utöva ett personligt ledarskap.
 
Han märkte också att deltagarna mer eller mindre slutade att lyssna på honom när han gav dem negativ feedback framför gruppen. Han började därför att lyfta fram det positiva och istället bekräfta deras styrkor, vilket visade sig vara ett mer konstruktivt sätt att coacha deltagarna till att bli bättre på att presentera framför grupp.
 
Först inom ledarskaps- och kommunikationsträning
 
Dale Carnegie var först i världen med att etablera sig som företag inom ledarskaps- och kommunikationsträning och än idag utformas nya kurser som grundar sig på hans metodik.
 
Våra kunder är såväl storföretag som mindre och medelstora företag med ambitioner. Gemensamt är att de vill ha medarbetare som tar ansvar, är engagerade, vågar ställa frågor och tar egna initiativ.
 
Vi utvecklar människor. Människor utvecklar företag. 
 
Ett företags resultat är alltid direkt kopplat till medarbetarnas prestationer och alla kan givetvis förstå sambandet mellan dessa - rent logiskt. Samtidigt vet vi att det är ett stort steg mellan läpparnas bekännelser och att aktivt arbeta med att coacha och utveckla medarbetarna till högre prestationsnivåer. De företag som har bestämt sig för det sistnämnda kommer till oss. 
 
Vill du veta mer om oss på Dale Carnegie, våra kurser och hur vi kan utveckla era medarbetare och ert företag? Kontakta oss och vi återkommer så snabbt vi bara kan!
 
    Indikerar obligatoriska fält
Förnamn     
Efternamn     
Titel     
Organisation     
Stad     
Telefonnummer     
E-post     
Meddelande:     
Jag önskar få nyhetsbrev från Dale Carnegie