Skriv ut  

Emotionell intelligens - Nyckeln till att lyckas som chef på dagens arbetsplatser

shutterstock_357597032


Emotionell intelligens är en viktig komponent på dagens arbetsplatser och en av många egenskaper som bör finnas hos en skicklig ledare. 

Medarbetare vill känna att de är värdefulla och de vill ha en chef som är intresserad av deras liv, hälsa och välbefinnande och inte någon som bara tittar på vad de presterar eller hur duktiga de är. Ett visst mått av psykologi och social intelligens är därför nyckeln till ett professionellt ledarskap. 

Att leda genom emotionell intelligens kräver tid och energi från dig som är chef, men det positiva slutresultatet är väl värd den extra arbetsinsatsen.

Här är fyra sätt du kan att utveckla din emotionella intelligens på, för att leda mer effektivt.

Lyssna och ställ frågor

Du behöver lära känna dina medarbetare. Gör det genom att lyssna aktivt och ställa frågor. Det är din uppgift som chef att utveckla emotionell intelligens genom att ta reda på vad som motiverar var och en av dina medarbetare. Alla motiveras av olika saker, varje individ har en unik personlighet och unika känslor. Det betyder att du behöver ha individuella samtal med alla dina medarbetare.

Agera för att ge stöd åt medarbetare

Du måste göra saker för att visa att dina medarbetare har ditt stöd. När du ser något som du skulle kunna stötta dina medarbetare med, gör ditt bästa för att hjälpa dem. Undanröj hinder, ge dem extra resurser eller ge en medarbetare ledigt för att hantera personliga saker.

Du kan inte ha kontroll över allt som händer i organisationen, men när du har möjligheten att göra skillnad och påverka, gör det!

Avsätt tid

Formellt/informellt, gör det som passar för situationen. Möt medarbetarna i stunden. Det kan vara ett informellt möte på ett kafé eller ett formellt möte, som ett medarbetarsamtal. Försök att få till så många tillfällen som möjligt för en öppen dialog.

Dina möjligheter att stärka ditt EQ och skapa meningsfulla relationer ökar om du har regelbunden kontakt med medarbetarna.

Ge ansvar

Medarbetare vill få förtroendet att ta ansvar för resultat. Tydliga mål och stöd från chefen är viktigt, dels för att kunna nå mål och driva projekt och arbete framåt, men också för att kunna identifiera möjliga utmaningar, behov av support eller eventuella prestationsproblem.

Så ger du proffsig feedback

providing_feedback_sweden_Guidebook_icon

 

Att ge feedback, speciellt negativ feedback, är något som många chefer drar sig för att göra. Ett skäl kan vara rädslan för hur medarbetaren ska reagera. Samtidigt vet vi att ärlig feedback (bra eller dåligt) är viktigt för att medarbetare och team ska kunna utvecklas. 

Ladda ner din guide här >>

 

Kom på vår workshop där vi presenterar de senaste trenderna inom ledarskap och de viktigaste faktorerna för framgång!

IMG_2646_Blogg

Kom och ta del av en alldeles ny undersökning om ledarskapet i Sverige. Du får även smakprov på praktiska övningar som är kopplade till de färdigheter som blir allt mer avgörande för framtidens ledare. Du som vill hålla koll på trender och vara först med de senaste bör inte missa den här kostnadsfria workshopen. Anmäl dig och kollegor direkt!

Boka din plats idag: Workshop - Viktigaste faktorerna för framgång
______________________

Kontakta oss!

phone-128 Växel:
08-783 18 40

mail-512 E-post
info@dalecarnegie.se

Icon_LocationAdress, HK
Dale Carnegie
Linnégatan 87 F, plan 6
115 23 Stockholm

______________________

Följ oss!

linkedin_icon LinkedIn

grey-facebook Facebook

instagram-whiteInstagram

youtube-512 YouTube

______________________

 

 

Adress, HK

Dale Carnegie

7A Centralen, Vasagatan 7

111 20 Stockholm

 

 

Följ oss på

 
© 2018 Dale Carnegie & Associates, Inc.. All Rights Reserved.
Website design and development by Americaneagle.com