Hittar vi förväntningarna i molnet?

Hittar vi förväntningarna i molnet?

Under många år har Peter Widin, Performance consultant och Senior trainer hos Dale Carnegie, genom att använda sin förmåga att lyfta grupper och få dem att ha kul, hjälpt andra att titta in under ytan och hitta och utveckla sina egna personliga styrkor och svagheter.

Tidigare, i det industriella samhället, framgick det tydligare vad som förväntades av oss; producera det här, till den tidpunkten. I det nuvarande tjänstesamhället har vi tappat tydligheten på vägen, folk får gissa vad de förväntas göra, vi stoppar saker i molnen, kanske förväntningarna finns där också?

Risken med otydliga förväntningar är att vi endast gör saker vi tycker är roliga. Omtyckt som chef blir du kanske utan specifika förväntningar, men det är inte särskilt utvecklande för medarbetarna och det kan kännas stressande att inte veta vad som förväntas av dig.

Lekfullheten behöver finnas i arbetet, saker blir inte lättare för att vi ser på besvärliga situationer genom mörka solglasögon, ibland kan vi behöva se genom clownens linser. Vi kanske inte alltid hittar lösningar, men situationen kan kännas lättare om vi kan skratta tillsammans.

Hur blir vi bättre presentatörer? Släpp fokus på dig själv för att våga stå framför en grupp, lägg fokus på lyssnarna, de har valt att komma för att lyssna på dig, de förväntar sig att du har något som att säga som är intressant och viktigt för dem.