Innovation är när målet är okänt. Hur blir vi modigare?

Innovation är när målet är okänt. Hur blir vi modigare?

Att känna sig förvirrad under den kreativa processen är bra i innovationsvärlden. Kicken du får när det funkar är näst intill beroendeframkallande. Du blir orädd att ge dig in i problem och lösa dem. Välkommen Sofie Lindblom, Innovation Expert, Managing Director & Founder ideation360, Chief Evangelist på Innovation360.

Det krävs mod att våga välja bort den bild vi har av oss själva om vad vi tror att vi kan bli. Flera olika typer av förebilder är viktigt att ha. Hur hanterar vi vanemänniskor och personer som vill vara kvar i det som känns tryggt?

Den trygghetszonen är idag skadlig att vara i med tanke på allt som händer omkring oss i marknaden och världen. Hänger vi inte med så hamnar vi efter. Sofie menar att vi bör ge oss in i den kreativa, förvirrade ovissheten. Det är ett krav om vi vill driva innovation. Ett sådant mindset ökar chansen att hitta guldkornen.

Förstår vi var organisationen står och var ambitionen finns, så kan vi därefter finna de verktyg som krävs i kombination med en ärlig dialog. Sedan krävs det att ta steget och det är här de flesta fastnar och blir rädda, men det är exakt det här som är innovation, dvs när målet är okänt.

Hur blir vi modigare? Lyssna och inspireras.