Dale Carnegies principer är lika aktuella idag

Dale Carnegie grundades 1912 och sedan dess har vi utvecklats från en människas övertygelse om styrkan i personlig utveckling, till ett utbildningsföretag med kontor över hela världen. Vi vill vara med och skapa framtidens näringsliv - tillsammans med våra kunder.

Vem var Dale Carnegie?

Dale Carnegie var först i världen med att etablera företag inom ledarskaps- och kommunikationsträning och än idag grundar sig våra program på hans metodik.

Våra principer

Metodiken handlar om att utveckla människor. Dale Carnegie förstod att när vi känner oss uppmuntrade, motiverade, självsäkra och målmedvetna – ja, då förändrar vi saker omkring oss. Och vi får modet och viljan att överträffa oss själva.

Syfte

Vi hjälper människor att skapa djupa och hållbara relationer för att kunna påverka andra och bidra med saker som betyder något – både i arbetet och personligen.

Vision

Vi arbetar över gränser och generationer och visar människor hur de tar fram det bästa hos sig själva genom att göra positiva förändringar.

Värderingar

Vi på Dale Carnegie hittar gnistan och styrkorna hos varje person genom att bygga det mod och självförtroende som behövs för att lyckas i sin roll och överträffa förväntningar.

Vår utveckling

Vi får team att agera och hjälper organisationer att nå nya höjder genom sina talangfulla medarbetare.

Timeline Item Icon

1888

Dale Carnegies egen historia börjar i Maryville, Missouri, där han arbetade i familjens farm under fattiga förhållanden. Han utvecklades till en av världens främsta talare, respekterad affärsledare och bästsäljande författare.

Timeline Item Icon

1912

Under ett föredrag i presentationsteknik i New York den 22 oktober 1912 föddes idén till den världsberömda kursen Kommunikation och ledarskap. Han märkte att deltagarna talade mest om olika relationer, i både arbets- och privatlivet.

Timeline Item Icon

1930

Dale Carnegie började ge träning till personer som ville bli bättre på professionella personliga relationer, och hade som mål att licensiera tränare som genomför kurser i hela landet.

Timeline Item Icon

1936

1936 skrev Dale Carnegie sin bok ”Hur du vinner vänner och påverkar din omgivning”, som har inspirerat och engagerat människor över hela världen till att göra positiva förändringar och skapa framgång både i arbetet och privat.

Timeline Item Icon

1954

Dale Carnegies företag blev Dale Carnegie & Associates, Inc. Under 1950-talet expanderade företagets verksamhet till Europa, Australien, Asien och Sydamerika.

Timeline Item Icon

1967

Chefs- och ledarskapsträningar började efterfrågas och Dale Carnegie Trainings ledarskapskurser utformades. Kärnan i dessa utvecklades till de kurser och program som Dale Carnegie använder idag.

Timeline Item Icon

1972

Kursutbudet utökades med kurser och program i kundservice och professionell personlig utveckling.

Timeline Item Icon

1975

Dale Carnegies träningsprogram blev ackrediterade av Continuing Education Council. Idag kända som Accrediting Council for Continuing Education and Training (ACCET).

Timeline Item Icon

1985

Dale Carnegies Workshop för Strategiska presentationer utvecklades.

Timeline Item Icon

1992

Dale Carnegie började erbjuda skräddarsydda träningar över hela världen.

Timeline Item Icon

2001

Alla lokalt sponsrade Dale Carnegie Trainings organisationer i USA blev godkända att ge träning till statliga myndigheter.

Timeline Item Icon

2012

Sedan 1912, i över 100 år, har vi hjälpt företag över hela världen att få bra resultat, öka sin produktivitet och minska kostnader genom att hitta och ta fram medarbetares unika talanger.

Timeline Item Icon

2015

Lanseringen av initiativet Global Day of Giving. Unga vuxna får chansen att tidigt i livet mejsla ut sin egen väg framåt och träna praktiskt på Dale Carnegies beprövade principer.

Timeline Item Icon

2016 & 2017

Dale Carnegie listas bland de 20 bästa företagen för säljträning av TrainingIndustry.com.

Timeline Item Icon

2019

Training-Industry.com har flera år i rad utsett Dale Carnegie Training till ett av världens topp-20 ledande utbildningsföretag inom försäljning och ledar-utveckling.

Timeline Item Icon

2019

Vi är stolta över att vår CEO Joe Hart nominerats av CEO Forum Group, och fått utmärkelsen Transformative CEO Leadership Award i kategorin People. ”Dale Carnegie använder sin grundares principer och skapar diversifierade kulturer, där inkludering och respekt är ledstjärnor, på ett mer genuint sätt än något annat företag.”

Timeline Item Icon

2020

Dale Carnegie utses som vinnare av Training Magazine Network Choice Awards i tre kategorier: Custom Content, Learning Portal och Measurement, Testing and Assessment.

Timeline Item Icon

2021

Dale Carnegie utses åter igen till ett Top Leadership Training Company av Trainingindustry.com

Timeline Item Icon

2022

Dale Carnegie firar 110-årsjubileum och introducerar Dale Carnegie eVolve – en interaktiv plattform för lärande – som skapar fler möjligheter till personlig transformation genom att kombinera klassrumsträning med digitalt och flexibelt materialformat.

Timeline Item Icon

2022

Trainingindustry.com tilldelar även detta år utmärkelsen Top Leadership Training Company

Timeline Item Icon

2023

Dale Carnegie i Sverige fick utmärkelsen Branschvinnare från Largest Companies för att ha varit ett av de bolagen inom vår bransch som har presterat bäst när det gäller ökning i omsättning och resultat. Utmärkelsen ges i år till enbart 11,7 % av Sveriges bästa aktiebolag.

Timeline Item Icon

2023

Utvalda företag på 2023 Sales Training & Enablement Watchlist erbjuder unika verktyg, områden och tekniker som hjälper människor och organisationer att utveckla de färdigheter de behöver.

Timeline Item Icon

2023

Dale Carnegie utses till Training Industrys 2023 Top Leadership Training Company.

Urvalet till 2023 års lista över branschens ledande utbildningsföretag baseras på följande kriterier:

• Bredd och kvalitet på program- och tjänsteutbud.

• Branschsynlighet, innovation och inverkan på säljutbildningsmarknaden.

• Kundrepresentation.

• Affärsresultat och tillväxt.

Timeline Item Icon

Idag

Våra kunder litar på och förväntar sig att vi fokuserar på och stärker deras affärsresultat genom våra träningsprogram. Vi finns i över 90 länder och mer än 2 700 professionella trainers levererar våra program, på mer än 30 språk. Cirka 9 miljoner människor har gått ett program hos Dale Carnegie.

Vi har träningen du behöver

Professionell personlig utveckling med Dale Carnegies innovativa lösningar.

Visa kurser och program

Motivation och Inspiration

Dale Carnegie arbetar med ständig förnyelse och vi anpassar utveckling av kurser och program efter modern forskning och våra kunders behov.

Visa whitepapers & häften
Resources Image