Hur du ger feedback utan att förolämpa dina medarbetare

Det här får du med dig från vårt häfte

I en studie av Dale Carnegie Training uttryckte medarbetarna att deras engagemang och känslor på arbetsplatsen i hög grad påverkas av den närmsta chefens beteende och attityd. Chefer som vill undvika att få oengagerade medarbetare måste därför kunna ge feedback och konstruktiv kritik på ett positivt sätt, utan att förolämpa någon. En effektiv chef uppnår detta främst genom att ge feedback som uppmuntrar och stärker medarbetarna.

Insikter du får

Huvudsyftet med att ge feedback är inte bara att låta medarbetaren ta del av förbättringar som behöver göras, som relaterar till företagets organisatoriska mål, utan också för att medarbetaren ska fortsätta att känna sig motiverad och engagerad.

Varför dessa insikter är viktiga

Ibland är dock korrigerande åtgärder nödvändiga. Chefen behöver hjälpa medarbetaren att få perspektiv på situationen och samtidigt motivera, engagera och stärka medarbetaren för att undvika att hen tappar viljan och modet att våga ta egna initiativ.

Hur du kan använda dina insikter

Många chefer tycker det är svårt att hantera misstag och konflikter. Se bortom misstaget och försök att förstå den andra personens synvinkel och syfte. Var empatisk och visa att du har full förståelse för situationen.

Ladda ner Hur du ger feedback utan att förolämpa dina medarbetare här

Fyll i nedanstående uppgifter

   Boka möte

   Kontakta oss för ett coachande samtal om utvecklingsmöjligheter för ert företag. Det går också bra att mejla oss på info@dalecarnegie.se.

   Logo

    Genom att skicka in ditt formulär godkänner du vår policy för hantering av dina personuppgifter. Läs mer om vår policy här.