Generation.Next

Modiga ungdomar ger modiga ledare

Generation.Next är ledarskapsträningen för dig som är ung vuxen och vill lära dig färdigheter som varar livet ut. Du tränar dig på teamwork, ledarskap, social förmåga, kommunikation, attityd samt att hantera stress, oro och prestationsångest. Du får konkreta verktyg för hur du förbereder och håller presentationer och tal, sätter rimliga och nåbara målsättningar, säljer in dina åsikter, samt viktigast av allt, hur du skapar, behåller och förbättrar relationer med vänner, lärare, familj och arbetsgivare.

"Pratade inför minst 1000 människor." - Så hjälpte träningen i Generation.Next Kelly att tro på sig själv.

Våga vara modig!

”Hösten 2013 gick jag kursen Generation.Next genom ett stipendium från min gymnasieskola VRG Odenplan. Jag gick då sista året på gymnasiet, var vice ordförande i skolans elevkår och ordförande i två av kårens utskott. Jag fick hjälp av verktygen från kursen inom mitt ledarskap, min förmåga att bygga relationer, hantera stress och gå utanför min komfortzon, i praktiken varje dag i skolan. Under det året växte jag enormt som människa. Med den enorma spark i baken jag fick av kursen, sökte jag några veckor senare ett volontärarbete på andra sidan jorden, i Costa Rica.

Verktygen från kursen har jag burit med mig i fem års tid nu. Jag har levt långt utanför min komfortzon i Costa Rica, börjat på nya jobb i restaurangbranschen trots att jag egentligen inte vågat. Jag bosatte mig i Norrland, i en av Sveriges minsta skidorter och kastade mig in i en ny bransch utan någon erfarenhet. Jag har skapat nya relationer med människor i Sveriges nordligaste skidort, backpackandes i Asien, boende hos en ny familj i Costa Rica och på juristprogrammet i Uppsala. Jag har utvecklat min kommunikations-förmåga, möteserfarenhet och mitt ledarskap genom att leda studentkårens näst största utskott parallellt med mina studier. Jag har hanterat stress på en av de tuffaste utbildningarna och tyvärr lärt mig den hårda vägen vad som händer om återhämtning uteblir under en längre period.”
-Caroline Edwall

Du lär och tränar dig att:

  • Använda 30 av de viktigaste principerna för att skapa förtroende, samarbete och påverka andras beteenden och relationer.
  • Hålla olika typer av presentationer, bli medveten om hur du uppfattas, hantera din egen nervositet och prestationsångest inför att hålla tal.
  • Hitta ditt bästa sätt att prioritera, fatta beslut och sätta mål och hitta bästa aktiviteterna för att nå dessa.
  • Hantera stress, oro, problem och utmaningar på ett mer konstruktivt och positivt sätt.
  • Bli bättre på att samarbeta och förutse vad som kan orsaka konflikter, och hur de bäst hanteras.

Före kursen
Workshop Set-up for Success, där du får information om innehållet i programmet, nätverkar med andra som har gått eller ska gå kursen, samt gör ett självtest som hjälper dig att utvärdera dina styrkor och utvecklingsområden, för att lättare kunna formulera relevanta mål.

Under kursen
Kursen består av 8 avsnitt á 3,5 timmar. Support finns att få av instruktör 30 minuter före tillfällena och mellan avsnitten. Fika, manual och Dale Carnegies bok “Hur du vinner vänner och påverkar din omgivning”. Diplomering där föräldrar, vänner och andra bjuds in att höra om dina framsteg och få inspiration.

Efter kursen
Supportgaranti under tre månader – När du behöver! Inbjudan till Carnegie Event och personlig uppföljning. Certifikat på din LinkedIn-profil.

Investering
4000 kr inkl. moms (3200 kr exkl. moms)

Vem ska delta?
Unga vuxna på högstadiet, gymnasiet eller universitet/högskola.

För frågor eller mer information om Generation.Next
Skicka dina funderingar till: ellinor.henter@dalecarnegie.com

Kommande kurser

Stockholm 2019-10-03