Inspirerande boktips för dig som vill utvecklas som ledare och person

av Dale Carnegie den 1 april, 2019

Great by Choice av Jim Collins:

Boken belyser företag som klarat sig bättre än sina konkurrenter och arbetar med tre perspektiv som gör att de fokuserar på rätt saker. Intressanta exempel och grundbultar att ta med sig. Viktiga tankar för ledare, entreprenörer och innovatörer.

Insight Selling av Mike Schultz mfl:

Beskriver den förändring allt fler branscher upplever i ändrade köp och beslutbeteenden hos kunder. Bygger på undersökningar där man tittar på vad vinnarna i enkla upphandlingarna gör bättre än de som kommer på andra och tredje plats. Viktiga tankar för alla som arbetar med försäljning.

Kaosologi av Micael Dahlen

Alla beslut du någonsin tagit, alla gånger du sagt nej istället för ja. Hur hamnade du just här? Kaosologi handlar om hur små saker kan få stora följder. Allt går att förklara och att allt hänger ihop, bara vi vågar fråga varför, vrider på perspektiven och ser logiken i kaoset. Kanske kommer den här boken att förändra ditt liv. Kanske inte.

Mindset: Du blir vad du tänker av Carol Dweck

Att utmana sig själv ofta, gärna prova nytt och se misslyckanden som ett sätt att lära, är avgörande för både personligt och professionellt lärande. Dweck kallar det för att ha ett dynamiskt mindset, till skillnad från det statiska mindset som skapar bekräftelsebehov och rädsla att misslyckas.

Omgiven av idioter av Thomas Erikson

En del hävdar på fullaste allvar att de är omgivna av idioter. Somliga mer än andra, och visst kan det vara ett problem att komma överens med andra ibland. Har du till exempel någon gång försökt resonera med din partner och ingenting gick som du tänkt dig? Eller i förvirring lämnat ett möte med känslan att du sannerligen inte begrep dig på de övriga i rummet? Och värst av allt: vissa verkar aldrig fatta vad du säger – hur tydlig du än är.

Hjärnstark av Anders Hansen

Hur motion och träning stärker din hjärna –att få människor att använda kroppen till att röra på sig. När du rör på dig blir du inte bara piggare och mår bättre, det påverkar också koncentrationen, minnet, måendet, sömnen, kreativiteten och stresståligheten – till och med din personlighet och intelligens.

Tänk låsningar och lösningar av Kjell Enhager

Hur dina erfarenheter och tankar är det som gör skillnad för dig och din resa i livet. Metoder som hjälper dig att veta hur du ska GÖRA och hur du vill VARA. Konkreta övningar som hjälper dig på din förändringsresa.

Talk like TED av Carmine Gallo

Hemligheterna med att hålla presentationer. Slår hål på myten att vissa personer är födda till talare. Alla har förutsättningar att bli bra talare – med rätt träning.

Livet inifrån och ut: en förståelse om hur du når din fulla potential av Michael Neil

Vill du uppleva en häpnadsväckande klarhet, sinnesro och frihet – även när livets utmaningar känns som allra tuffast? En bok som är nyttig att läsa av och till… Speciellt i den tuffa miljö vi verkar i och som förklarar vikten av att välja rätt klarhet.

 

GRIT - Konsten att inte ge upp av Angela Duckworth

Hur du agerar vist, både som förälder och ledare. Att utveckla grit handlar om att hitta sin passion i livet, ringa in sina personliga skäl till att fortsätta framåt, aldrig sluta öva och att se varje misslyckande som ett tillfälle att lära.

Så här blev Warren Buffet världens rikaste person av Per H Börjesson

Alla kan lära sig av Warren Buffett och använda hans enkla principer och sunda bondförnuft för att bli framgångsrik! Hans placeringar har, över en 50-årsperiod, genom ränta-på-räntaeffekten genererat över 20 % i årlig avkastning.

”Det viktigaste diplomet jag har, är det jag förtjänade i Dale Carnegies kurs Kommunikation och ledarskap.”
– Warren Buffett.

Vad är tid och 100 andra jätteviktiga frågor av Bodil Jönsson

Man kan få lov att vila i vart och ett av de olika perspektiven utan att bekymra sig om att det finns så många fler perspektiv. Detta tar vi nu, det andra kommer sedan. Det gör också att man själv som läsare kan klättra vidare på de utlagda spåren. Formen skapar stickspår, som förenar. Och kanske inser man också efter hand att bristen på livsvisioner, tidstjuvarna som stjäl vår vardagstid och relationsstressen, allt hänger ihop och kan besvaras med både ett kort och ett långt svar.

Lyckligare: den största belöningen i ditt liv av Tal Ben Shahar

Med utgångspunkt i den nya forskningsgrenen positiv psykologi , hjälper författaren dig att förstå vad lycka verkligen är och hur du kan lära dig att nå lycka i det dagliga livet. För att vi ska bli lyckligare krävs både eftertanke och praktisk handling.

The 5 second rule (på engelska)

How to enrich your life and destroy doubt in 5 seconds. Throughout your life, you’ve had parents, coaches, teachers, friends and mentors who have pushed you to be better than your excuses and bigger than your fears. What if the secret to having the confidence and courage to enrich your life and work is simply knowing how to push yourself?

Hur du vinner vänner och påverkar din omgivning

Boken syftar till att lära ut hur man utvecklar sin sociala förmåga och hur man skapar bra relationer. Med detta som utgångspunkt handlar boken också om hur du kan bygga ditt personliga varumärke samt hur du kan öka ditt inflytande och din förmåga att få saker och ting uträttade.

Hur du blir en bra talare

Den här boken lär dig hur du håller rampfebern i schack och lyckas hålla ett bra tal inför publik.

Sluta oroa dig, börja leva

Den här boken hjälper dig att:
– Hitta sätt att övervinna din oro, innan oron övervinner dig.
– Förstå vilka negativa konsekvenser oro kan få.
– Hitta rätt saker att fokusera på.
– Ta kritik på ett konstruktivt sätt och omvandla den till något positivt.
–  Få kraft att lägga oro och osäkerhet bakom dig – och börja leva.

 

 

Dale Carnegie

Vi förändrar människors sätt att se på sig själva, så att de kan ändra på hur andra ser på dem och det förändrar deras möjligheter att påverka sin omgivning.

Kategori:

Etiketter:

Dela det här inlägget:

© 2024 DC Training Sweden AB