Är du stressad inför semestern?

av Dale Carnegie den 8 juni, 2017

Då är du i gott sällskap! Mycket ska vara gjort före semestern. Det är budgetar och projekt som ska landas, avtal som ska vara färdiga och uppgifter som läggs på hög. Kanske har du redan ett fulltecknat schema för hösten och känner att det kan bli svårt att släppa tankarna på höstens utmaningar under semestern.

Ge dig själv ett bra avslut inför ledigheten så att du kan njuta av din semester. Här får du en checklista som hjälper dig att få en bra start på ledigheten:

Klargör förväntningar

Det gäller både uppåt och neråt i organisationen. Gå igenom uppgifter och förväntningar med din chef. Prata med dina medarbetare, så att era gemensamma mål för förväntningar stämmer överens. Då vet du vad du kan förvänta dig av dina medarbetare, och de vet vad de ska göra för att leva upp till förväntningarna.

Prioritera, prioritera, prioritera

Fundera på vad du måste göra färdigt före sommaren och vad som kan vänta. Prioritera de största uppgifterna, de som kräver mest tid och energi, först. Börja dagen med den tuffaste uppgiften. Det är ofta de mest utmanande uppgifterna som vi har skjutit på, som vi går och funderar på när vi är lediga.

Delegera och skapa effektiva rutiner inför en ledighet

När du går igenom prioriteringslistan, titta efter möjligheter att delegera uppgifter. Kanske är det några andra som jobbar när du är ledig? Skulle någon av dem kunna ta över en eller flera uppgifter?

Planera för hösten och rensa bort saker

Undersökningar har visat att många kommer tillbaka till jobbet utan och veta vad de ska börja med. Boka in möten och leveranser för hösten i din kalender. Då är det lättare att komma igång efter semestern, samtidigt som det gör det lättare för dig att slappna av under ledigheten. Använd den sista veckan före ledigheten till att tömma din inkorg och rensa på skrivbordet, det blir mycket trevligare att komma tillbaka då.

Var ledig när du har semester!

När du har ledigt, försök att lägga bort alla tankar på det du har gjort, eventuellt borde ha gjort före semestern och allt du måste hinna göra i höst. Dåligt samvete tjänar ingenting till! Skriv hellre ner viktiga tanker, idéer, tips och inspirationer som dyker upp under semestern, och titta eventuellt på dina mejl om det får dig att känna dig lugnare. Det viktigaste är att du har tankarna på rätt håll!

Vill du investera i din egen och företagets utveckling?

Välkommen till vår kostnadsfria digitala informationsworkshop om ledarskapsträningen ”KOMMUNIKATION OCH LEDARSKAP”. För ledare och medarbetare som vill få ut det bästa av sin arbetsdag med rätt prioriteringar och produktiva samarbeten.

Dale Carnegie

Vi förändrar människors sätt att se på sig själva, så att de kan ändra på hur andra ser på dem och det förändrar deras möjligheter att påverka sin omgivning.

Kategori:

Etiketter:

Dela det här inlägget:

© 2024 DC Training Sweden AB

Besök Dale Carnegie Sverige på Facebook
Besök Dale Carnegie Sverige på LinkedIn
Besök Dale Carnegie Sverige på YouTube
Besök Dale Carnegie Sverige på Instagram