Hur fyller du på din energi?

av Berit Friman den 11 april, 2017

Lena är en ambitiös, framgångsrik och positiv person som fick mer och mer ansvar på sitt arbete. Och hon var bra på sitt arbete! Ännu mer ansvar och intressanta projekt hamnade på Lenas bord. Samtidigt snurrade livet i övrigt på, omgivningens och familjens förväntningar skulle uppfyllas. Och det var just det. Det fanns inget som bara var för Lena.

Det gick så långt att hon under den försenade bröllopsresan (den var så klart tvungen att flyttas fram på grund av viktiga projektleveranser) fick fysiska reaktioner av sin stress. Efter att ha vilat i sex veckor, tog Lena ett beslut. Hon förstod att hon inte hade hållbara rutiner, att köra hårt, för att sedan totalt utmattad ta sex veckor semester, för att faktiskt uppleva livet. Hon bestämde sig för att följa sin pappas råd – att följa sin dröm!

Hon tänkte så här:

  1. Drömmen om en energigivande aktivitet ska vara lätt att nå.
  2. Det ska vara något som är helt olikt det jag gör på dagarna.
  3. Jag vill inte vara beroende av någon annan för att kunna göra det.

Plötsligt kom hon på vad som skulle bli hennes grej! När hon tänkte på det släppte hon genast alla tankar på jobbet. Det skulle bli massor av roliga saker att göra och uppleva, ensam eller tillsammans med andra.

Lenas lösning går under namnet Sally!

Lenas dröm – en Ford Mustang GT, årsmodell 2005 – är en tjusig ”gunpowder-färgad” tjej med röd skinnklädsel!

När Lenas energireserver hade fyllts på, så blev det också enklare att prioritera och säga nej ibland för att få energi över, så att saker och ting blev gjorda och för att fortsätta vara en uppskattad kollega och medarbetare. Och Lenas deltagande i vår kurs Kommunikation och ledarskap fyller också på energikontot, både med personlig utveckling och nya insikter!

Vi behöver energipåfyllning även i arbetet.

Att hjälpa en kollega med något kan öka vårt välmående och höja energinivåerna. Är det någon i din närhet som du ser som förebild? Som är entusiastisk, har bra idéer eller bryr sig extra mycket om andra. Fyll på ditt energiförråd genom att försöka vara som den personen. Tänk på saker som ger dig energi. Skriv ner dem och planera hur du oftare kan få in de sakerna i ditt liv.

"Om du gör något för någon annan, glöm det. Om någon annan gör något för dig, glöm det aldrig."

     -Dale Carnegie

Berit Friman

Ett skäl till varför Berit trivs med sitt arbete är att möta människor som vill utvecklas. Med andra ord, att de har förstått att de har potential och ser att vi kan bidra med något som gör att de kan få de resultat de söker, att Dale Carnegie har ett förhållningssätt som leder till att föra utvecklingen framåt, både på organisatorisk och individuell nivå.

Kategori:

Etiketter:

Dela det här inlägget:

© 2022 DC Training Sweden AB

Besök Dale Carnegie Sverige på Facebook
Besök Dale Carnegie Sverige på LinkedIn
Besök Dale Carnegie Sverige på YouTube
Besök Dale Carnegie Sverige på Instagram