Så här gör du för att nå dina mål 2019!

av Dale Carnegie den 10 januari, 2019

Januari är den tid på året då vi gör bokslut över saker vi åstadkommit under året som gått, både det vi känner oss nöjda med och saker som vi kunde ha gjort bättre, och vi ger nya löften om förbättring. Som Dale Carnegie sa: ”Om du lyckades, fråga dig själv vad du gjorde och upprepa handlingen. Om du misslyckades, fråga dig själv varför och lär dig av den erfarenheten.”

Affärsklimatet förändras ständigt, så förmågan att snabbt kunna anpassa sig till dessa förändringar är kanske viktigare än någon annan egenskap, för att vi ska få upprepade och hållbara resultat. Dessa Dale Carnegie-principer hjälper dig att utmana dina bekvämlighetsgränser och förbättra dina färdigheter:

1. Sätt realistiska mål och bryt ner dem till delmål.
Mål kan vara kortsiktiga, en övergång eller långsiktiga. Fokusera på de som du kan påverka. Sträva efter att uppnå dagliga mål (kortsiktiga) som bidrar till att nå övergångs- eller långsiktiga mål. Börja med små saker och du kommer att bli förvånad över hur lätta de är att genomföra.

2. Skapa dina ”15 minutes of magic” för att fokusera på rätt prioriteringar.
Ofta har vi svårt att besluta hur vi ska prioritera, sätt därför av 15 minuter varje vecka under hela året, till att fundera på vad du behöver fokusera på först för att nå dina mål. När du har tagit ett beslut, genomför det på en gång! Kom ihåg att belöna dig själv när du har checkat av saker på din att-göra-lista.

3. Börja med det som är enklast för att komma igång.
Första steget är att identifiera vad som hindrar dig från att börja med uppgiften och nå ditt mål. Hitta rätt attityd för att sätta fart och minska ditt motstånd och fokusera istället på de positiva resultat du kommer att skapa.

4. Använd tiden väl när du har ett bra flöde.
Utnyttja stunder när du känner att energi och motivation är på topp och kreativiteten flödar och låt ingenting annat komma i fokus. Detta flöde hjälper dig även att ta tag i saker som du gärna skjuter på till ”i morgon”.

5. Innan du börjar, bestäm hur mycket tid en uppgift får ta.
“Tid är den resurs vi har minst av” och tid är, som bekant, pengar. Genom att hitta sätt att spara tid utan att tumma på kvaliteten, kan du samtidigt öka värdet på dina mål.

6. Förbättra dina personliga relationer med människor omkring dig.
I relationer, välj inte den enkla vägen! Tänk konstruktivt. “Kritisera inte, döm inte, klaga inte”, ” Ge ärlig och äkta uppskattning.”, ” Väck en stark önskan att vilja hos den andra personen”. – Dale Carnegie

7. Var nyfiken, fråga efter idéer.
Kanske någon annan har värdefulla insikter om hur en uppgift kan göras på ett effektivt sätt. Be andra om idéer och förslag och att ge synpunkter på hur du utför ditt arbete. För att kunna nå våra mål behöver vi bygga broar, inte murar. Vi måste vara öppna för andras idéer och inte bara driva våra egna.

8. Be andra om hjälp att förbättra processer.
Ibland fortsätter vi göra saker på ett visst sätt bara för att det är så vi alltid har gjort. Genom att fråga andra och använda befintliga analysmetoder och processer kan vi omvandla insikter till styrkor och upptäcka möjligheter till förbättring. Vi kan minska antalet onödiga aktiviteter och tidsåtgång, samtidigt som vi tillför mervärde.

9. Ha ett öppet sinne, testa nya saker!
Alltför ofta stör vi den kreativa processen genom att fokusera på saker som inte kommer att fungera, istället för på det som troligen kommer att fungera. Vi hämmar kreativiteten genom att vara fördomsfulla och fokusera på hinder. Även om en idé verkar ”galen”, var öppen och låt idén få växa fram och se vad som händer.

10. Arbeta proaktivt med stressreducerande aktiviteter som fungerar för dig!.
Ditt välbefinnande är viktigt. Ät hälsosamt, träna, skratta, lyssna på din favoritmusik, skäm bort dig själv och få tillräckligt med sömn.

11.Var positiv, berätta vad du gillar och le ofta.
Ett vänligt leende fungerar som en bro i relationer till andra människor och är ett bra och positivt sätt att skapa samhörighet med andra.

12. Hitta vad som ger dig entusiasm i ditt arbete.
Vår entusiasm skapar den positiva energi och det långsiktiga engagemang som driver oss att sträva efter och nå våra mål. Att besluta sig för att ha en positiv attityd hjälper oss att tycka om det vi gör och att bry oss om våra relationer med andra.

"Vi har alla engagemang i oss, vi måste bara väcka det på olika sätt"

”Engagemang handlar om att få människor att tro på någonting,” Lotta Lundberg, generalsekreterare på Project Playground, ger tips och råd om hur du får andra med dig genom att skapa långsiktigt engagemang.

Dale Carnegie

Vi förändrar människors sätt att se på sig själva, så att de kan ändra på hur andra ser på dem och det förändrar deras möjligheter att påverka sin omgivning.

Dela det här inlägget:

© 2022 DC Training Sweden AB

Besök Dale Carnegie Sverige på Facebook
Besök Dale Carnegie Sverige på LinkedIn
Besök Dale Carnegie Sverige på YouTube
Besök Dale Carnegie Sverige på Instagram