Generation.Next ger ungdomar de färdigheter de behöver för att nå sina mål

av Dale Carnegie den 24 maj, 2018

I måndags hade vi 30 minuter över på veckomötet med min grupp, perfekt tyckte jag som hade hoppats att vi någon gång innan midsommar skulle hinna med positiv feedback till varandra. Jag gav alla uppgiften att tänka ut en positiv feedback till de 4 personer som satt till höger om dig och sedan gick vi laget runt.

Ah tänker du, såklart att feedback ska nämnas. Ett mode-ord som alla företag påstår sig arbeta med. Men vet du vad jag har märkt, många talar om det, men extremt få är duktiga på att använda det.

Och du kan inte ana hur ofta jag blir förvånad över hur tafatta högt uppsatta chefer kan vara i att ge konkret och uppmuntrande feedback. Men jag vågar påstå att jag använder det ofta och har stor nytta av det, allt tack vare min bakgrund inom Dale Carnegie. Där har jag tränat och tränat och sedan tränat lite till på att ge feedback på ett konkret och naturligt sätt.

Jag gick Kommunikation och ledarskap (den vuxna versionen av Generation.Next) när jag var 17 år och det la grunden för hela det ledarskap jag har som chef idag. Några av de saker som jag inte förväntade mig eller förstod när jag gick kursen första gången var:

  • Hur stor roll aktiva val spelar för att skapa goda relationer, även om det aktiva valet innebär en väldigt liten justering.
  • Hur ofta retorisk säkerhet kommer till användning även i en tjänst som inte alltid innehåller stora presentationer.
  • Vilken personlig fördel det är när man ser fördelen med att gå utanför sin komfortabla zon istället för att vara rädd för obekväma situationer.

Varje år får jag som instruktör för Generation.Next, möjligheten att se ungdomar växa tillsammans. Våra grupper brukar vara en blandning av otroligt studiemotiverade ungdomar till de som knappt vill gå på lektioner, men i den mixen lär vi massor av varandra och med varandra.
Dessutom är det ett faktum att idag är det så många fler färdigheter än de man kan studera sig till som krävs i näringslivet. Generation.Next ger ungdomar de färdigheter som de behöver för att nå sina mål.

-Marie Malmqvist, Affärsområdeschef Baskategorier, Menigo Foodservice och Dale Carnegie instruktör Generation.Next.

Vill du bli chef, ledare eller ha modet att starta en blogg?

Modet att starta och driva en blogg hade Beatrice och Lovisa, som båda har gått Generation.Next. Lyssna här:

Hur du är en bra ledare och samarbetar med andra

Eller vill du bli proffs på att kommunicera dina övertygelser, att få människor omkring dig att se saker ur din synvinkel och skapa hållbara och äkta relationer med lärare, arbetsgivare, vänner och inte minst, din familj?

Generation.Next är en utbildning för dig som är ung vuxen, går i skolan eller studerar och som vill lära dig färdigheter som varar livet ut. Du får konkreta verktyg för hur du förbereder och håller presentationer och tal, sätter nåbara målsättningar, hanterar prestationsångest och stress och säljer in dina åsikter. Under varje träningstillfälle får du en tydlig återkoppling om vilka konkreta styrkor du har och hur du kan använda dig av dessa i din vardag.

Håll utkik efter ny kursstart i vår!

Generation.Next - Modiga ungdomar ger modiga ledare!


Vi på Dale Carnegie tror på livslångt lärande!

© 2021 DC Training Sweden AB

Besök Dale Carnegie Sverige på Facebook
Besök Dale Carnegie Sverige på LinkedIn
Besök Dale Carnegie Sverige på YouTube
Besök Dale Carnegie Sverige på Instagram